Huvila Turku

Huvila Turku

Sopivan ajomatkan päähän Turusta meren rannalle rakennettiin talviasuttava huvila arjen pakopaikaksi. “Löysimme pitkän etsinnän päätteeksi upean rantatontin, niin olihan tilaisuuteen pakko tarttua”, sanoo asiakas viitaten suurista ikkunoista merinäkymää kohti. Asiakas halusi valvoa taloa myös poissaollessaan, joten automaatio ja etähallinta kännykällä ovat olennainen osa kokonaisuutta. Smartecnon ratkaisu erottui edukseen sähköverkkokommunikaation ansiosta, joka mahdollistaa asennuksen ilman erillistä datakaapelointia ja toisaalta ilman langattomien ratkaisujen heikkouksia. Lisäksi huolta asentamattomista johtimista ei ole, kun ohjainlaitteita voidaan asentaa mihin vain missä on sähkökaapelointi. “Kaikkea ei tarvinnut onneksi päättää vielä rakentamisvaiheessa. Järjestelmä osoittautui lisäksi helpoksi rakentaa ja järkevän hintaiseksikin.” Sähkösuunnittelu oli jo melkein valmis, mutta älylaitteiden sijoittelu suunnitelmaan meni sujuvasti.

“Kotona/Poissa -nappiin sisältyvä automaattinen vedenkatkaisu keventää erityisesti mieltä. Smartecnon asiantuntijan avulla saatiin katko käyttöön poissaolon lisäksi myös nukkumisajaksi. Toista kertaa ei puutarhaletku valuta koko yötä vettä pihalle.” Huvilalle saavuttaessa tarvittavat valot ja vesi kytkeytyvät päälle yhdellä painikkeella, mikä vähentää kynnystä käydä rentoutumassa luonnon rauhassa. Myös valaistustilanteen luominen esimerkiksi tunnelmalliseen iltahämärän hetkeen on helppoa ja sen käyttäminen vielä helpompaa.

Pihavalaistusta ollaan vielä lisäämässä, jotta syksyn hämärissä pihalla liikkuminen on mukavampaa. Pihan useilla liiketunnistimilla ohjaukset tuleville valaisimille on helppo rakentaa. “Puheohjaus kiinnostaa myös, katsotaan mitä siihen keksitään.”